Oktatók

sikentancz

Sikentáncz Szilveszter

Művészeti vezető

A Magyar Állami Népi Együttesben töltött 11 éves profi táncos pályafutásomat követően a tanítás felé orientálódtam. Elvégeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola néptáncpedagógus szakát. Örökös Aranysarkantyús táncos és a Népművészet Ifjú Mestere, valamint Rákospalota, Pestújhely, Újpalota érdemese elismerésekkel ismerték már el munkásságomat. A Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes művészeti vezetője, a Forrás Néptáncegyüttes társ művészeti vezetője, valamint a Fóti Népművészeti Szakközépiskola pedagógusa vagyok, 2016 márciusa óta az Örökség Gyermek és Népművészeti Egyesület elnöke.

 

javor

Jávor Katalin

Művészeti asszisztens

A tánc immáron 30 éve az életem része, illetve az életem. Amerre az élet sodort és iskoláimat végeztem, ott mindig csatlakoztam egy általam ismert táncegyütteshez, így sosem szakadtam el a tánctól.
Középiskolai tanulmányaim végeztével kiegészítő szakmai évekkel végeztem a Fóti Népművészeti Szakközépiskolát, ahol középfokú táncos végzettséget szereztem. Ennek végeztével kerültem a Magyar Állami Népi Együttesbe táncosként. Jelenleg a MÁNE tagja és női tánckarvezető  asszisztense vagyok. Azóta felsőfokú képzettségem a Magyar Táncművészeti Főiskolán szereztem, mint néptáncpedagógus. Az Állami Népi Együttesben ismerkedtem meg Sikentáncz Szilveszterrel, a Szilas jelenlegi művészeti vezetőjével. A Szilas együttessel 6 évvel ezelőtt kerültem kapcsolatba, egy nyári tánctábor kapcsán,ahol tanítottam az együttes akkori tagjait. Azóta az együttes művészeti asszisztense lettem.

 

kun

Kun Lilla

Tánckari asszisztens

Kilenc évesen kezdtem néptáncolni, és azóta az életem is ezen hobbim köré épült, jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója vagyok. A tánc kapcsán kezdtek el érdekelni a magyar népi viseletek is, és emiatt kezdtem el varrni. Később a tánc oktatása mellett, a viseletek készítésével szeretném tölteni az időmet. Jelenleg néptánc oktatóként dolgozom egy iskolában és több óvodában, és saját tánccsoportom is van a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes keretein belül, ahol 2008 óta táncolok.

 

jozsa

Józsa Tamás

Oktató

25 éve táncolok és 15 éve tanítással is foglalkozom. 2015-ben az Országos Felnőtt Szólótánc Fesztiválon Aranysarkantyús Táncos címet nyertem. Idén végeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola táncos és próbavezető szakán, néptánc szakirányon. Jelenleg óvodástól felnőtt korig minden korosztályban tanítok és koreografálok.

 

marosy

Marosy Gerda

Oktató

Veszprémben születtem, jelenleg Budapesten élek, a Magyar Táncművészeti Főiskola végzős hallgatója vagyok, táncos és próbavezető szakon. 13 éves korom óta táncolok, mely mostanra hivatásommá is vált. Táncosként és pedagógusként is dolgozom számos együttesnél. Az óvodásoktól elkezdve egészen a felnőttekig vannak tanítványaim.

 

ressk

Ress Katalin

Oktató

Egész életemben Budapesten, Rákospalotán laktam és tanultam, most sincs ez másképp, jelenleg az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetemre járok. Tanítóként nagy lelkesedéssel nézek a jövőm felé, hogy gyerekekkel foglalkozhatok majd. Jelenleg is tanítok a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttesben, ahol a közel 40 főt számláló Szilas Palánták csoportját igazgatom. Magam is aktívan táncolok a felnőtt csoportban.

 

resst

Ress Tamás

Oktató

2007 óta vagyok a Szilas tagja, azóta foglalkozom amatőrként néptánccal. 2013 óta van szerencsém oktatni is az együttesben. A Szilas Palánták csoportot húgommal terelgetjük, ami egy nagyon hálás feladat, hiszen sok büszkeséget és örömet ad nekünk a több, mint 30 gyerkőc. Amikor nem a néptánccal foglalkozom (mára már ez az időm nagyobb része), akkor klasszikus zenét, klasszikus éneket tanulok, és több amatőr kórus karnagya vagyok.

 

bodis

Bódis Barbara

Oktató

Egy pest megyei községben, Péteriben nőttem fel. A helyi művészeti iskolában ismerkedtem meg a néptánccal 6 éves koromban. Amikor elkezdtem 2010-ben a középiskolát felköltöztem Budapestre, ekkor kezdtem el a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttesben táncolni. Azóta is aktív tagja vagyok a felnőtt együttesnek, valamint 2015 novembere óta a Szilas Apróknál segítem Kun Lilla munkáját. A jövőben is a néptánccal szeretnék foglalkozni, valamint a tánc és népi játékok általi fejlesztéssel, ezért jelentkeztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karára.

 

gyori

Győri Dávid

Oktató

Budapesten születtem, jelenleg itt is élek és dolgozom Óbudán a Szellő utcai Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, mint gyógypedagógiai asszisztens. 14 éves korom óta táncolok. Elején csak hobbim volt, mára már ez az életem. A Fóti Népművészeti szakiskolában Néptáncos szakképesítést szereztem. A Friss Szilas gyerekcsoportot igyekszem igazgatni, ahogy csak tudom. Emellett a felnőtt együttes tagja is vagyok.