Oktatók

marosy

Marosy Gerda

Művészeti vezető

Veszprémben születtem, jelenleg Budapesten élek, a Magyar Táncművészeti Főiskola végzős hallgatója vagyok, táncos és próbavezető szakon. 13 éves korom óta táncolok, mely mostanra hivatásommá is vált. Táncosként és pedagógusként is dolgozom számos együttesnél. Az óvodásoktól elkezdve egészen a felnőttekig vannak tanítványaim.

 

jozsa

Józsa Tamás

Művészeti vezető

25 éve táncolok és 15 éve tanítással is foglalkozom. 2015-ben az Országos Felnőtt Szólótánc Fesztiválon Aranysarkantyús Táncos címet nyertem. Idén végeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola táncos és próbavezető szakán, néptánc szakirányon. Jelenleg óvodástól felnőtt korig minden korosztályban tanítok és koreografálok.

 

kun

Kun Lilla

Tánckari asszisztens

Kilenc évesen kezdtem néptáncolni, és azóta az életem is ezen hobbim köré épült, jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója vagyok. A tánc kapcsán kezdtek el érdekelni a magyar népi viseletek is, és emiatt kezdtem el varrni. Később a tánc oktatása mellett, a viseletek készítésével szeretném tölteni az időmet. Jelenleg néptánc oktatóként dolgozom egy iskolában és több óvodában, és saját tánccsoportom is van a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes keretein belül, ahol 2008 óta táncolok.

 

ressk

Ress Katalin

Oktató

Egész életemben Budapesten, Rákospalotán laktam és tanultam, most sincs ez másképp, jelenleg az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetemre járok. Tanítóként nagy lelkesedéssel nézek a jövőm felé, hogy gyerekekkel foglalkozhatok majd. Jelenleg is tanítok a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttesben, ahol a közel 40 főt számláló Szilas Palánták csoportját igazgatom. Magam is aktívan táncolok a felnőtt csoportban.

 

resst

Ress Tamás

Oktató

2007 óta vagyok a Szilas tagja, azóta foglalkozom amatőrként néptánccal. 2013 óta van szerencsém oktatni is az együttesben. A Szilas Palánták csoportot húgommal terelgetjük, ami egy nagyon hálás feladat, hiszen sok büszkeséget és örömet ad nekünk a több, mint 30 gyerkőc. Amikor nem a néptánccal foglalkozom (mára már ez az időm nagyobb része), akkor klasszikus zenét, klasszikus éneket tanulok, és több amatőr kórus karnagya vagyok.

 

bodis

Bódis Barbara

Oktató

Egy pest megyei községben, Péteriben nőttem fel. A helyi művészeti iskolában ismerkedtem meg a néptánccal 6 éves koromban. Amikor elkezdtem 2010-ben a középiskolát felköltöztem Budapestre, ekkor kezdtem el a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttesben táncolni.Azóta is aktív tagja vagyok a felnőtt együttesnek. 2015 novemberében kezdtem el foglalkozni a néptánc oktatással Kun Lilla oldalán, a Szilas Apróknál, akkor még csak, mint segítő. 2017 áprilisában kerültem a Szilas Frissekhez, mint női oktató, azóta is a csoportnál vagyok. A jövőben is a néptánccal szeretnék foglalkozni, valamint a tánc és a népi játékok általi fejlesztéssel.

 

 

Balázs István Gergő

Oktató

Erdélyben, Kolozsváron születtem, NYárszón nevelkedtem fel. 2014-ben kerültem fel Pestre. 11 éves korom óta táncolok. Jelenleg a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium ötöd éves, néptánc szakos diákja vagyok. A Rákospalotai Szilas néptáncegyüttes felnőtt csoportjában táncolok,valamint a Friss Szilas csoportot tanítom!

 

 domi.png

Bonczók-Sáfrán Dominik

Oktató

Zalaegerszegen születtem, ovis korom óta táncolok.
Rákospalotán élek és tanítok különböző óvodákban és iskolákban.
Jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója vagyok, táncos és próbavezető szakon. Ezt megelőzően végeztem néptánc szakon a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnáziumban.
Az együtteshez 2016 telén csatlakoztam, mint táncos. Azóta a ,,Szilas-aprók" oktatójaként is jelen vagyok, kiket párommal együtt vezetünk, ők a mi kis családunk.