Egyedülálló táncos összefogás

2017. július 14-én, 21 órakor ország-világ megcsodálhatta a Budapesten megrendezésre kerülő 17. FINA Vizes VB megnyitó produkcióját, melyben a Szilas felnőtt tánckara is szerepelt.

Csapó Arthúr és Fekete Ildó a felnőttkar táncosainak élménybeszámolója olvasható az eseményről: 

Kevés olyan alkalom van, ahol különböző együttesek nem versenyeznek egymással, hanem össze kell fognunk, és egy csapatnak kell lennünk. A vizes világbajnokság megnyitója kiváló lehetőség volt arra, hogy megtapasztaljuk, milyen az, amikor több, mint 500-an egyszerre számolunk magunkban, hogy "...öt-hat-hét-nyolc", egyszerre mozog a lábunk, és egyszerre dobban a szívünk a zene ritmusára. Ezen, az uszályokból álló színpadon, "a világ legszebb színpadán" megtisztelő feladat volt táncolni.
Együttesünk tagjai a római, a sámán, és a reneszánsz, majd a burleszk jelenetekben, a sportágak bemutatásában, végül a fináléban vettek részt. A fiúknak minél férfiasabb, a lányoknak minél nőiesebb oldalukat kellett megmutatniuk ezek által: a fiúk a nehéz hexapanelekkel, a sámán misztikus mozgásaival, és a finálé legényesével, a lányoknak pedig a reneszánsz finom mozdulataival és jelmezeivel. A nagy, virágos koszorúkat kifejezetten élvezték a lányok: nem volt két egyforma!

A legnagyobb kihívást az jelentette a próbák alatt, hogy meg kellett tanulnunk teljesen együtt mozdulni, hiszen minden jelenet az egységességre épült. Különösen nehéz volt ezt megvalósítani, amikor a legmelegebb napokon, akár 37 fokban is ugyanúgy le kellett feküdnünk a forró balettszőnyegre a sportágak-jelenet gyakorlásakor - de a sikerért megérte! Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, felejthetetlenek mind a próbák, mind a műsor estéje. A nehézségek ellenére mindannyian boldogan fogunk visszaemlékezni minden pillanatra.

Amikor szüneteink voltak, azokat is a lehető legjobban használtuk ki, hiszen sokat társasjátékoztunk, ami a csoportunknak nagyszerű csapatépítés volt.

A műsor közben is ért minket kellemes meglepetés, hiszen mi is csak akkor láthattuk a finálé közben és után fellőtt tüzijátékokat: mind a színpadról, mind a partról nézve csodálatos volt, a finálé után a színpadon maradó fiúknak kifejezetten különleges élmény volt ilyen közelről látni.

Felemelő érzés volt Román Sándor vezetésével dolgozni, aki még a legnehezebb napokon is mosolyogva koreografált, és büszkén gondolunk vissza a rendezők búcsúszavaira: "miattatok, ma este jó érzés volt magyarnak lenni".

A megnyitó IDE kattintva megtekinthető.

 

vb01
vb02
vb03
vb04
vb05
vb06
vb07
vb08
vb09
vb10
vb11
vb12
vb13
vb14
vb15
vb16
vb17
vb18
vb19
vb20
vb21
vb22
vb23
vb24
vb25
vb26
vb27
vb28