Hírek

Battai Majális

Battai Majális

Szilas Palánták csoportunk, 2016. május 7-én második alkalommal mérettette meg magát a Battai Majálison, mely gyermek és ifjúsági néptáncosok találkozója.

Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyeslet által a a közép-magyarországi régió táncosai számára szerevezett rendezvényen másodízben vettek részt Palántáink. Tavaly, szilágysági koreográfiájukkal arany minősítést szereztek, így téve magasra a mércét. Ezúttal egy fellépésekkel zsúfolt időszak nyitányaként itt mutatták beelőször kartali táncokból készült összeállításukat. A hosszú nap során a gyerekek kihozták magukból a legtöbbet, sugárzott róluk a tánc szeretete. A színpadi szereplést követően kis táncosaink vidám parasztolimpián bizonyíthatták összetartásukat, ötletességüket és lelkesedésüket. Csapatként továbberősödve, élményekkel telten érkeztek haza.

 

 

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.