Hírek

Fölszállott a Páva 2016-ban is

Fölszállott a Páva 2016-ban is

Az együttes Palánta csoportja idén jelentkezett a „Fölszálott a Páva” elnevezésű televíziós tehetségkutató műsor 2016-os, ismét gyerekeknek meghirdetett évadába.

Úgy gondoltuk, hogy az elmúlt három évben összecsiszolódott csapatnak tökéletes alapjai vannak ahhoz, hogy helytálljanak országos szinten. Az elvárásaink be is igazolódtak, hiszen a videós megtekintések után a csoport bekerült az egyik élő előválogató műsorába. 27 másik produkcióval versenyeztek május 28-án a százhalombattai Barátság Kultúrális Központban. A csoport életkorát tekintve a szereplés minden elvárást felülmúlt, 53 pontot kaptak a gyerekek a koreográfiára. A Palánták végül nem kerültek be a felkészítő táborba, azonban fejlődésük és színpadi rutinuk érdekében nagyon sokat profitáltak a műsorban való részvétellel.

2015-ben Szilas Ifi csoportunk szerepelhetett a budapesti televíziós válogatón. Bár idén a csoport nem, de három szólista párja jelentkezett és ismét megmérettethetett a területi válogatón. Csákvári Sára és Bakos Botond, Dudás Anna és Szőcs Milán, valamint Farkas Hajnalka és Csákvári Bálint ismét kiválóan szerepeltek.

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.