Hírek

Komoly szakmai elismerés

Komoly szakmai elismerés

Két év után újra Szekszárdi Néptáncfesztiválon járt a Szilas felnőtt csoportja, hogy a rangos eseményen ismét bizonyítson....

A mozgalmas hétköznapok mellett ősszel már a legtöbb hétvégét is együtt tölti a Szilas felnőtt csoportja. November 19-én Szekszárdra utaztunk, hogy nyolc másik együttessel közösen részt vehessünk a magyar amatőr néptánc mozgalom rangos versenyén, melyet a Babits Mihály Kulturális Központ és a Bartina Néptánc Együttes rendezett meg. A fesztiválon 1.000.000 Ft összértékben osztottak ki díjakat. A versenykiírás szerint az együttesek maximum 18 perces műsoridővel mutatkozhattak be, melyet egy vagy két részletben adhattak elő. A program első felében Lukácsné Haránt Eszter és Lukács László kalocsai koreográfiájával készültünk és a közönség visszajelzései alapján számítottunk a szakmai zsűri pozitív értékelésére is. Nagy várakozással készültünk a verseny második felére, melyben a frissen elsajátított dobronyi táncokkal mutatkoztunk be. Fundák- Kaszai Lili és Fundák Kristóf kárpátaljai koreográfiája a minősülésre szánt műsorunk része.

A zsűri koreográfiát, zenét, együttesi teljesítményt és táncos teljesítményt díjazott. A szakmai értékelés során kiemelték, hogy a Szilas táncosai kiváló tánctudással rendelkeznek, remek, egyedülálló hangulatot teremtenek a színpadon és példaértékűek a viseletek, melyeket gondosan elkészítve, igényesen válogatva hordanak táncosaink.

A fesztivál a Szilas számára a lehető legjobban végződött, hiszen „kiemelkedő összteljesítményünkért” együttesi nívódíjat kaptunk. Ezt a címet és az ehhez tartozó pénzjutalmat összesen négy együttes kapta meg a fesztiválon, a Szilas tehát végleg felzárkózott az ország élvonalában lévő csoportjai közé.

Köszönjük mindenkinek, aki itthonról drukkolt nekünk!

 

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.