Hírek

Magyar Menyegző

Magyar Menyegző

2015. április 24-én - a Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként - műsorra tűzött - Magyar Menyegző előadásban vettünk részt.

A 2014. novemberi sikeres Szekszárdi Néptáncfesztiválon való részvételünk egyik hozadékaként kaptuk a felkérést a produkcióban való részvételre, mely a 25 évvel ezelőtt, Novák Ferenc rendezésében bemutatott egyetlen, feledhetetlen műsor után - az Ezüstlakodalom alcímmel került megrendezésre. Egy kivételes alkalom volt táncosainknak, hogy a hozzánk hasonló más amatőr együttesek mellett megtapasztalhassuk a profi néptáncegyüttesek munkatempóját, s -minőségét.

Együtt dolgozhattunk többek között a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes kiváló táncosaival hat művészeti vezető és Novák Eszter rendezése alatt. A kezdeti, próbák alatti táncanyagok- és folyamatok tanulása után felgyorsultak az események, s az előadás előtti egy héten keresztül minden nap, eleinte a Hungexpo területén, majd az előadás helyszínén, a Papp László Budapest Sportarénában készültünk az előadásra. A fárasztó próbák folyamán tapasztalatot szerezhettünk más szakmai vezetők és a rendező munkájáról, a sok, közel 200 táncost megmozgató - sokszor nem is zökkenőmentes - szervező-tevékenységről. Művészeti vezetőnket, Sikentáncz Szilvesztert is felkérték az alkotómunkában való részvételre, valamint az egész estés produkció egyik vőfély szerepére is. Végre elérkezett az előadás estéje, s a sok munka meghozta gyümölcsét, a színfalak mögötti gyors öltözések mellett is egy felszabadult, élvezetes, a Tavaszi Fesztivál magas színvonalát méltán képviselő nagyszabású előadás részesei lehettünk. Hatalmas feladat volt ez a táncosok számára,

 

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.