Gyermek és Ifjúsági Szólótánc Fesztivál

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén ismét vendégül láthatjuk a közép-magyarországi régió, valamint az ország bármely részéről érkező táncos tehetségeket!

2024. november 16. szombat

Helyszín: Budapest, XV. kerület Szűcs István u. 45. (Pestújhelyi Közösségi Ház)

Kiírás I Jelentkezési lap

Image
Image
Image

Az esemény a Csoóri Sándor Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával és a XV. Kerületi Önkormányzat támogatásával valósul meg.

Image
Image

A Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes lokális tevékenységén kívül, mindig is igyekezett nagy hangsúlyt fektetni elsősorban a közép-magyarországi, de az ország egészében, illetve néhány a határainkon kívül működő néptáncegyüttesekkel való kapcsolattartásra és szakmai együttműködésre. 

2013-ban a Gyermek és Ifjúsági Szólótáncverseny megrendezésével a fiatalabbaknak is lehetőséget szerettünk volna biztosítani a bemutatkozásra.

A versenyre immáron hét alkalommal, az ország minden tájáról érkeztek tehetséges néptáncos fiatalok – versenyenként kb. 100-140 fő –, akik három korcsoportban mérhették össze tudásukat.

2019-ben két napon keresztül zajlott a verseny, ugyanis olyan sokan neveztek.

A magasan kvalifikált szakmai zsűri a legügyesebb táncos lányoknak Arany Pántlika, a fiúknak pedig Arany Pityke elismerést, valamint különdíjakat is kioszt.

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.