Szilas Fesztivál

2009-ben hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg első fesztiválunkat, melynek célja, hogy bemutatkozási, megmérettetési és ismerkedési lehetőséget teremtsen a Budapesten és Pest megyében működő csoportok számára, a megterhelő utazási és zenekari költségek nélkül.

A fesztivál résztvevőit egy kiemelkedően magas színvonalú fiatal, ambiciózus népzenei együttes, a Tarsoly Zenekar kíséri a bemutató műsor során, s húzza a talpalávalót a hajnalig tartó táncházban. A fesztivál helyszíne, a rákospalotai Csokonai Művelődési Központ könnyen megközelíthető a közép-magyarországi régióból érkező csoportok számára, a Szilas Néptáncegyüttes pedig minden évben igyekszik a rendezvény jó házigazdája lenni.

A rendezvény kiemelt célja a Közép-magyarországi régióban működő csoportok szorosabb együttműködésének kialakítása, valamint szakmai fórum biztosítása számukra. A program fontos része, hogy ne csak a szakmai zsűri és a nagyszámú, lelkes közönség lásson minden műsorszámot, hanem az együttes vezetők és a fellépő néptáncegyüttesek tagjai is képet kapjanak egymás szakmai munkájáról.

A bemutató műsort a zsűri és az együttes vezetők közös szakmai megbeszélése és értékelése követi, ahol mindenki véleményt alkothat a látottakról. A hasonló fesztiválokon megszokott funkciója mellett a zsűri – egyedülállóan – moderátori, illetve vitaindító szerepet is betölt. A zsűrit két elismert szaktekintély alkotja.

 

Idén 2019. április 27-én lesz 16 órától a Csokonai Művelődési Központban!

 emet logo szines

Az esemény a Csoóri Sándor Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Image

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.