Hírek

Ha augusztus, akkor napközis néptánctábor

A már jó pár éve sikeresen működő napközis gyermektáborunkat idén augusztus 13-án nyitottuk meg, rekordszámú jelentkezővel a Pestújhelyi Közösségi Házban.

 

A beszámolót Bándoli Réka készítette:

Idén a Szilasos napközis néptánctábor különleges volt számomra, eddig is részese voltam mint aktív segítő, de most először oktatóként vettem részt és ez nagy öröm volt számomra.

A tábor menete öt napon keresztül a következő volt:

A megérkezés és a szülőktől időnként nehéz búcsúzkodás után, a reggeli elfogyasztásával kezdtük a napot. Majd a tábor fénypontja következett, a táncoktatás.

A gyerekek három csoportra voltak felosztva korosztály szerint.

A legidősebbek a Frissek, akik idén galgamenti táncokkal foglalkoztak, Bódis Barbara és Ress Tamás közreműködésével.

A középső korosztály az Aprók, akik mezőföldi táncokat kezdtek tanulni Kun Lillával és Bonczók-Sáfrán Dominikkal.

A legkisebbeket a Pöttömöket, az ugrós alapjaira és népi gyermekjátékokra tanítottuk Marosy Gerdával. A csoport segítségére voltak a Szilas együttes ifjúsági korosztályának táncosai is.

A főszervező Ress Kata, aki a tábor ideje alatt szívesen állt mindenki rendelkezésére.

A fárasztó táncórák és a jóleső ebéd után a tábor elhalkult és megkezdődött a pihenő, ahol idén hangoskönyvet hallgathattak a gyerekek. Délutánonként mindenki nagy örömére kimentünk az udvarra, ahol kézműves foglalkozások (póló batikolás, gyöngyfűzés, csatt készítés, rajzolás) és a drámajáték mellett, nagy focimeccsek zajlottak, gyönyörű aszfaltrajzok készültek. Ezek után biza jól esett az uzsonna.

A tábor zárónapján, már hagyományosan megrendezésre kerül egy előadás, ahol minden csoport bemutatja, hogy mit tanult a tábor ideje alatt. Ez idén sem történt másként. Komoly felkészülés előzte meg: tábori póló készítés, táncanyag elsajátítás, daltanulás, koreográfia betanulás és a zenekari próba. A jó hangulat csak fokozódott a táncházzal, ahol a gyerekek táncba vitték szüleiket, ők pedig süteménnyel, üdítővel látták el a tábor résztvevőit.

Fontos kiemelnünk azokat a szilasos táncosokat is, akiknek egész heti odaadó munkája elengedhetelen volt a tábor sikeréhez:  Farkas Gabriella, Szűcs Dóra, Kovács Andrea és Nagy Ella.

 

 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2021 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu