Hírek

Új oktatót köszönthetünk a Szilasban!

Sok szeretettel köszöntjük a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes új oktatóját, Kócza Leventét, aki a Nagy Szilas csoportot Bándoli Rékával együtt fogja vezetni. 

 

Levente rövid bemutatkozója: 

 

Szüleim (többek között) néptánc-pedagógusok, így már elsős korom óta néptáncolok, 20 éve. Nagykanizsai éveim után, Budapestre kerülve az ELTE Néptáncegyüttesben kezdtem táncolni, azóta is ott tevékenykedem. Első budapesti mesterem Vallach Gábor volt, az akkori Honvéd tánckarvezetője. A néptáncról való gondolkodásomat ő terelgette a mai felfogásom felé. Az ő helyét vette át 3 éve Taba Csaba "Benji", akinek hálás vagyok, hogy sokszor már partnerként kezel az oktatói munkája során. 2015-16-ban a Kőrösi Csoma Program keretein belül 9 hónapot töltöttem Torontóban, ahol a helyi Kodály Táncegyüttes 3 gyerekcsoportjának, és a felnőtt csoport művészeti vezetését is elláttam. Torontóból hazatérve elvégeztem a Székesfehérvári Alba Régia Táncegyüttes által szervezett néptánc-csoportvezetői tanfolyamot, amely a korábbi C-kategóriás néptáncoktatói képzés továbbörökítése.

 

  Leventének örömteli időszakot és sok sikert kívánunk a Szilas színeiben!   

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2021 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu