Hírek

Az Ifik a horgosi Talentum táborban jártak

Az Ifik a horgosi Talentum táborban jártak

Végre beindult a nyár és ezzel a táborozási időszak is. Ugyan kis létszámmal, de annál nagyobb lelkesedéssel vettek részt ifi táncosaink 2021. júl. 3-8-ig a horgosi Talentum táborban.

 

 Horváth Anna beszámolója:

Az idei táborunk eléggé eltért a megszokottól, mivel a csoportból csak nyolcan jöttek el és Szerbia volt a helyszíne. Amiért eleinte mi se igazán nagy kedvvel indultunk neki a tábornak az a sátorban alvás és a sok ismeretlennel való megismerkedés volt.

Az első nap után viszont az utóbbit ki is pipálhattuk, mivel mindenki borzasztó kedves és befogadó volt velünk. Persze szerencsére a sátorállítással se kellet túl sokáig küzdenünk. Az izmos fiatalembereink segítettek a lányoknak, de ha Gabi és Zsuzska nincsenek ott, nagy rá az esély, hogy a tábori éjszakáinkat csak egy matracon a fűben töltjük. A tábor 3 részre lett felosztva próbák terén; mi a legnagyobbakhoz kerültünk, ahol vajdaszentiványi táncokat tanultunk. Ez egy erdélyi Maros-menti forgatós tánc, ami nekünk ugyancsak elég új terepnek minősült, de nagyon jól vettük ezt az akadályt is, mert mindenki szuperül teljesített. Meg is lettünk dicsérve Gerda és Tomi által, hogy milyen ügyesek vagyunk. Rengeteget fejlődtünk tánc terén amiatt, hogy voltunk a próbákon körülbelül kilencvenen és ezért meg tudtuk tapasztalni, milyen fajta emberekkel szeretünk együtt táncolni, és milyenekkel nem.

A fiúknak volt minden nap legényes tanítás, ahogy láttam közölünk többen is mentek majdnem mindegyik nap. Nagyon jól nyomták! Az esti táncházakon is mindenki ott volt és táncolt legalább egyszer minden nap. A leglelkesebbek végig ropták az egész éjszakát, és persze aki gyorsan kidőlt azzal se volt semmi baj az egész napos pörgés után.

Én személy szerint azért mentem el javarészt a táborba, hogy megismerjek sok új embert, új barátaim legyenek. Ezt sikerült is teljesítenem szerencsére, és haza se akartam jönni az utolsó nap annyira jól éreztem magam.

Remélem jövőre is lesz lehetőségünk elmenni, és ezzel a többiek is így vannak.

További fotók a Talentum Egyesület fb oldaláról: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=TalentumEgyesulet&set=a.2197132043757319

 

 #csoórisándoralap

 

 

 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.