Hírek

Mezőségi bál

Mezőségi bál

A Szilas évek óta rendszeres résztvevője az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár különböző színpadi, tánctanítási programjainak.

2016-ban a vasárnapi gálaműsorban – a Mezőségi Bálban – táncolhattak a felnőtt tánckar tagjai.

A rengeteg plusz próbával járó felkészülés során új táncanyagokat tanultak, fejlődtek és számos felejthetetlen élménnyel gazdagodtak a táncosok:

Életem egyik nagy emléke marad, hogy részt vehettem a Szilas Néptáncegyüttes új tagjaként a Táncháztalálkozó keretein belül megrendezett Mezőségi Bálban. Ez egy nagyszabású és még soha nem látott produkciónak indult, több, nagyobb táncegyüttes részvételével, több mezőségi falu táncainak feldolgozásával, de a végén ennél sokkal többet adott mind a nézőknek, mind pedig nekünk, táncosoknak.

 A közös próbák alatt új embereket ismertem meg, új barátokra tettem szert és megtanultam csapatban dolgozni több száz emberrel együtt, egy színpadon. Amikor végre elérkezett a bemutató pillanata már a torkunkban dobogott a szívünk és a színpadon ez a sok szív egyszerre dobbant, a lányok szoknyája egyszerre forgott és kavargott, a fiuk csapásait messzeföldre el lehetett hallani.

 

[row] [column size="1/2"]

Úgy éreztük, hogy az egész univerzum ott van körülöttünk, a külvilág megszűnt létezni es tudtam, hogy jó helyen vagyok és a tánc, az együttesem örökre a szívem közepén fog helyet kapni! 

[/column] [column size="1/2"]

{videobox}5pvgiwO74qE{/videobox}

[/column] [/row]

 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.