Hírek

...és ami a színfalak mögött zajlik

...és ami a színfalak mögött zajlik

A nyári pihenők után visszafordíthatatlanul elkezdődött az ősz, mely minden csoportunk számára komoly szakmai műhelymunkával, felkészüléssel telik.

Mindenki készül valamire!

A Pöttömök az együttes évzáró műsorán lépnek majd színpadra december 10-én, s az idő bár soknak tűnhet addig, egy kis hangyabolyból kell összeszedett kis csapatot varázsolni.

Apróink is magasra tették a lécet, hisz egy olyan koreográfia van készülőben a próbateremben, melyet tavasszal egy fesztiválon is szeretnének bemutatni, s megmérettetni.

Leg-Friss-ebb csoportunk az évzáró gálaműsoron debütál, s ez sem kis feladat!

A Palánták is új táncanyag elsajátításába kezdtek, melyből év végére új műsorszám készülhet, s a tavaszi idényben korosztályos néptáncfesztiválon is bemutatják.

Az Ifikre már a közeljövőben, október 16-án nagy feladat vár, hisz a Tóth Ferenc Koreográfus Verseny elődöntőjén lépnek színpadra Kecskeméten, a nemrégiben elkészült visai koroeográfiájukkal.

A felnőtt tánckarra kimondottan mozgalmas ősz vár, hisz november 19-20-án a Szekszárdi Országos Néptáncfesztiválon mérettetnek meg, míg a következő héten a Néptáncosok Országos Minősítő Színpadán kell bizonyítaniuk.

A komoly felkészüléssel és igen komoly szakmai megmérettetésekkel tarkított őszi félévet a hagyományos Szüreti Felvonuláson való fellépéssel kezdtük... volna. Sajnos az időjárás nem kedvezett, s az eső nem engedte, hogy a táncosok színpadra lépjenek. De természetesen felkészültünk a műsorra. Próbáltunk, hajat fontunk, viseletet öltöttünk magunkra...

 

 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.