Hírek

Ifi edzőtábor Battán

2017. március 18-19-én az Ifi Szilas és az Ifjúforrás rendhagyó közös edzőtábora zajlott Százhalombattán. Ez a hétvége nagyon jól sikerült, várjuk a legközelebbi táncos találkozást!

Az Ifik egyik táncosának, Paréj Gábornak a rövid élménybeszámolója olvasható: 

Ugyan csak később tudtam csatlakozni a táborhoz, de ez nem jelentett gondot. A többiek elmondása alapján nem annyira hiányzott az eső a program elején, de szerencsére a vonaton nem ázott el senki. Megvolt a szokásos tábori feeling, mint pl. a lányokra órákig kell várni a zuhany előtt és persze már csak hideg víz marad...  De van ilyen és ettől is szép egy ilyen edzőtábor! A százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes Ifjúforrás csoportjával voltunk összevonva, akik egy nagyon szimpatikus csapat volt. A táncház is nagyon jól sikerült, a próbák is jók voltak és hangulat is volt rendesen. A fiúk kónyi verbunkot és rábaközi dust, a lányok eszközös, üveges táncolt tanultak a helyi oktatóktól Zsille Dórától és Pöszi bácsitól ( Nagy Péter Gábor). A mi oktatóink Gerda néni és Tomibá visai táncokat tanítottak az Ifjúforrás táncosainak. Nagyon megkedveltem a Forrásosokat és remélem, hogy fogunk még táncolni egy mezőségit. Egy nagyon fárasztó, ám eseménydús hétvégén vagyunk túl , ami szerintem kicsik és nagyok számára is egy jó élmény volt. Nagyon jó volt, hogy majdnem teljes létszámban ott tudtunk lenni. Örülök, hogy az új táncanyag mellett új barátokra is leltem.

 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2022 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu