Hírek

Murakirályon jártak az Ifik

Május 6-án Horvátországban, Donji Kraljavecben, a XV. kerület egyik testvérvárosában jártak az Ifik.

A horvát kirándulásról Tímár Dorottya, az Ifi csoportunk táncosa osztja meg gondolatait:

A látogatásunk apropója az volt, hogy Rákospalota testvérvárosa, Murakirály falunapot tartott és így meghívást kaptunk. Egy buszon utaztunk a XV. kerületi Önkrományzat küldötteivel, a Dózsa György Gimi modern táncosaival és egy külön busszal jöttek a Hubay Jenő Zeneiskola fúvós zenekarának tagjai. A kb. 5-6 órás út remek hangulatban telt. A buszon már befontuk a lányok haját, így amint megérkeztünk a helyszínre, már csak át kellett öltözni. Busszal visszamentünk oda, ahonnan a felvonulás indult. A helyi és a mi zenekarunk játszottak a Szilas pedig énekelt a felvonulás közben. Majd visszaérkeztünk a fellépések helyszínére. Ott először a rábaközi majd a visai koreográfiánkat adtuk elő. Igazán nagy sikert arattunk. A helyieknek nagyon tetszettek a táncok, nagy tapssal jutalmaztak bennünket. Megkóstolhattuk a helyben készült lángost és más ételeket is. A szervezők csapatjátékokkal is készültek, amiben a Szilas nem egyet megnyert.

A zárás pedig egy bulis „össztánccal” zárult. 20 óra körül indultunk haza. Ugyan mindenki elfáradt, de a hazafele út nem alvással telt.

Ugyan Tomibá és Gerda néni nem tudott ott lenni velünk, mégis úgy gondolom, hogy a lehető legtöbbet ki tudtuk magunkból hozni. Persze ott volt velünk Sly, aki mindenben segítségünkre volt. Jó érzés egyre önállóbbnak lenni!

 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2022 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu