Hírek

Mesés Kína...

2017. május 10-22. között immáron második alkalommal nyílt lehetősége a Szilas táncosainknak, hogy együttesünket és hazánkat képviseljék Kínában. Természetesen a Tarsoly Zenekar kíséretében.

Bár az út során a kis delegáció átlagosan napi két alkalommal is színpadra lépett, ezen felül számos táncházat tartott, a következő képes-írásos beszámolóban nem a táncos élményeké a főszerep :) A részletes beszámolót Éber Bálint készítette.

Ez a kínai út életem egyik legnagyobb élménye volt. Már az odaút is kalandos volt, például Dohában a repülőtéren vártunk 7 órát, de egészen jól elütöttük az időt. Majd megérkeztünk Pekingbe, ahol már az első este belekóstolhattunk Kínába. A kínai emberek kedvesek, sokat mosolyognak, hiába nem értettük egymást, nagyon szívesen beszéltek nekünk anyanyelvükön.

A vásárlások is izgalmasak voltak, mivel csak kép alapján tudtuk eldönteni, mit is veszünk. A közlekedés is egy külön kaland volt, mivel a kínaiaknak a kresz mint fogalom nem létezik, és össze-vissza mennek, amit mi hazai ésszel nem láthatunk át, és egyfolytában össze-vissza dudálnak.

Szabadidőnkben Pekingben elmentünk a Tiltott Városba, és a Kínai Nagy Falhoz is, mindkettő meseszép hely. És a Nagy Falnál a kilátás.... Lélegzetelállító. Majd a harmadik napot követően átrepültünk Chongqing-ba, ahol a szállásunk egy igen elegáns szálloda volt. A szobáink gyönyörűek, tágasak, kényelmesek voltak, az ebéd mint egy lakodalomban, már a reggelinél a garnélaráktól kezdve a baconig pirítóssal, rizzsel babbal bármivel lehetett enni. Később átmentünk Chongqing másik felébe, a Bánaán kerületbe, ahol utolsó napjainkat töltöttük. Itt viszont már tradicionális chongqing-i ételeket kaptunk, amiről tudni illik hogy igen-igen csípős.... Olyannyira, hogy ami nekik nem csípős, abban is van 10 chilipaprika. Szóval én az utolsó napokban köhécselve és meghatódva ettem az ételeket.

Az út során átlagosan napi kétszer léptünk fel, és a kínaiak nagyon élvezték minden előadásunkat.

Nagyon élveztem a kint töltött időt, de a végén már nagyon erősödött a honvágyam, így ez megkönnyítette a hazautat. És jó volt újra itthon lenni!

 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2022 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu