Hírek

Palánta tábor ismét Horányban

Július elején kis Palántáink újra Horányt választották az edzőtáboruk helyszínéül, ahol a kalocsai táncanyagot tanulták, mélyítették el.

A beszámolót a Palánták oktatója, Ress Kata  készítette:

A Szilas Palánták idén is Horányban töltötték edzőtáborukat. A kis sziget ifjúsági tábora remek lehetőséget nyújt a gyakorlásra, és természetesen egyéb foglalkozásokra is. Az idei tábor fő irányvonala, az eddig tanult táncok felelevenítése volt, ezenfelül Kalocsa tánctípusainak elsajátítása. A főszerep természetesen a táncé volt, de délutánonként helyet kaptak a magyar kultúra más mozzanatai is. Keszkenő hímzés, íjászkodás és nemezelés tarkította a délutánokat. Az esték a hagyományok szerint mindig esti mesével zárultak, hogy másnap ugyanakorra energiával és lelkesedéssel vághassanak neki a feladatoknak. A fő meglepetés a tábor utolsó estéjén a Tarsoly zenekar volt, akik a gyerekek kedvenceit húzták talpalávalóként. Idén is rengeteget fejlődtek a gyerekek, felejthetetlen élményekkel gazdagodtak, és jövőre, velük, akár ugyanitt találkozhatunk majd!

 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2021 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu