Hírek

Egyedülálló táncos összefogás

2017. július 14-én, 21 órakor ország-világ megcsodálhatta a Budapesten megrendezésre kerülő 17. FINA Vizes VB megnyitó produkcióját, melyben a Szilas felnőtt tánckara is szerepelt.

Csapó Arthúr és Fekete Ildó a felnőttkar táncosainak élménybeszámolója olvasható az eseményről: 

Kevés olyan alkalom van, ahol különböző együttesek nem versenyeznek egymással, hanem össze kell fognunk, és egy csapatnak kell lennünk. A vizes világbajnokság megnyitója kiváló lehetőség volt arra, hogy megtapasztaljuk, milyen az, amikor több, mint 500-an egyszerre számolunk magunkban, hogy "...öt-hat-hét-nyolc", egyszerre mozog a lábunk, és egyszerre dobban a szívünk a zene ritmusára. Ezen, az uszályokból álló színpadon, "a világ legszebb színpadán" megtisztelő feladat volt táncolni.
Együttesünk tagjai a római, a sámán, és a reneszánsz, majd a burleszk jelenetekben, a sportágak bemutatásában, végül a fináléban vettek részt. A fiúknak minél férfiasabb, a lányoknak minél nőiesebb oldalukat kellett megmutatniuk ezek által: a fiúk a nehéz hexapanelekkel, a sámán misztikus mozgásaival, és a finálé legényesével, a lányoknak pedig a reneszánsz finom mozdulataival és jelmezeivel. A nagy, virágos koszorúkat kifejezetten élvezték a lányok: nem volt két egyforma!

A legnagyobb kihívást az jelentette a próbák alatt, hogy meg kellett tanulnunk teljesen együtt mozdulni, hiszen minden jelenet az egységességre épült. Különösen nehéz volt ezt megvalósítani, amikor a legmelegebb napokon, akár 37 fokban is ugyanúgy le kellett feküdnünk a forró balettszőnyegre a sportágak-jelenet gyakorlásakor - de a sikerért megérte! Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, felejthetetlenek mind a próbák, mind a műsor estéje. A nehézségek ellenére mindannyian boldogan fogunk visszaemlékezni minden pillanatra.

Amikor szüneteink voltak, azokat is a lehető legjobban használtuk ki, hiszen sokat társasjátékoztunk, ami a csoportunknak nagyszerű csapatépítés volt.

A műsor közben is ért minket kellemes meglepetés, hiszen mi is csak akkor láthattuk a finálé közben és után fellőtt tüzijátékokat: mind a színpadról, mind a partról nézve csodálatos volt, a finálé után a színpadon maradó fiúknak kifejezetten különleges élmény volt ilyen közelről látni.

Felemelő érzés volt Román Sándor vezetésével dolgozni, aki még a legnehezebb napokon is mosolyogva koreografált, és büszkén gondolunk vissza a rendezők búcsúszavaira: "miattatok, ma este jó érzés volt magyarnak lenni".

A megnyitó IDE kattintva megtekinthető.

 

 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2021 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu