Hírek

Az Ifik Balatonon edzőtáboroztak

Július közepén az Ifik Káptalanfüredet választották az edzőtáboruk helyszínéül, ahol mérai és méhkeréki táncokkal ismerkedtek.  

Elsőként az Ifikhez újonnan csatlakozott Molnár Niki élményeit olvashatjuk:

Nagy izgalommal és szorongással vártam ezt a tábort. Izgultam, hogy a többiek akik már évek óta egy társaságot alkotnak hogyan fognak fogadni, be tudok-e illeszkedni közéjük? De első este ezek a félelmeim szertefoszlottak, mert mindenki nagyon rendes, segítőkész és aranyos volt. Gerda néni és Tomi bá is sokat segítettek a beilleszkedésben. Ők is nagyon kedvesek, és mindig jó fejek voltak, de amikor kellett elővették a szigorú arcukat. Számomra nagyon jól sikerült ez a tábor és csak pozitív élményekkel tértem haza. Remélem, hogy sikerült beilleszkednem és már nagyon várom a szeptemberi kezdést. Remélem, hogy a többiek is így gondolják.

 

 

 

A továbbiakban Kondor István, Ifi táncos élménybeszámolója olvasható:

Július 17-én délután érkeztünk meg a káptalanfüredi szállásra. A szobákat még nem foglalhattuk el, úgyhogy amíg várakoztunk rögtön előkerültek a kártyák, társasok. Igen társasjátékok, mert nem csak a telefon létezik. Ezután fél 1 felé elfoglalhattuk a szobákat, itt jegyezném meg, hogy a beosztás háromszor lett átvariálva. Mindenki lepakolta a cuccait, átöltözött és irány a káptalanfüredi strand. A víz egy kicsit hűvös volt a kinti 30-35 fok után, de szerintem nem volt vele gond. A strand után egy kis pihi, majd egy 2 órás próba következett. A 2 órás próbákra délután, az aerobikos, vagy éppen piláteszes bemelegítésre, és a 3 órás próbákra pedig délelőtt került sor egy kicsi családias hangulatú helységben (kivéve a bemelegítésre,mert azt többnyire a szabadban volt), ez volt a "próbatermünk". A tánc amit tanultunk pedig mérai és méhkeréki anyag volt. A szállás szerintem tök jó volt, nem lehet rá panasz, általában kényelmesen elfért mindenki, annak ellenére hogy páran "csak" matracon aludtunk. Amúgy megvolt minden ami kellett egy ilyen táborba: séta Balatonalmádi belvárosába, dinnyecipelés, tánc, és persze a táncház, ami minden estének része volt. Haverok, buli, fanta... Bár az utolsó napot kicsit beárnyékolta a délelőtti eső - és mint mindig most is akkor sütött ki a nap, amikor indulni készültünk, szóval az utolsó napi strandolás ugrott. Szerintem összességében jó volt az idei tábor.

 

{videobox}ELcCn4DwIkE{/videobox}

 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2021 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu