Hírek

Ha augusztus, akkor napközis tábor

A már jó pár éve sikeresen működő napközis gyermektáborunkat idén augusztus 7-én nyitottuk meg, rekordszámú jelentkezővel a Pestújhelyi Közösségi Házban.

A beszámolót az Aprók oktatója, Bonczók-Sáfrán Dominik készítette:

Ebben az évben kaptam lehetőséget arra, hogy résztvehessek a táborban, mint tanító. Ez nagy örömmel töltötte el a szívemet, mivel a későbbiekben is szeretnék a gyermekek tanításával foglalkozni. Ez egy ugródeszka volt számomra. Reggelente a gyermekeket érkezés után, gyors reggeli fogadta, melyet néptánc óra követett egészen az ebédig. A gyermekeket életkoruk alapján, 3 csoportra osztottuk: Pöttömök, Aprók, Frissek.

A Pöttömök nagyrészben gyermekjátékokkal foglalkoztak, melyek segítségével könnyedén elsajátíthatják a néptánc alapjait. A pénteki bemutatón számtalan gyermekjátékot láthattunk tőlük. Oktatóik: Marosy Gerda és Ress Tamás.

Az Aprók egy olyan csoport, ahol már a gyermekjátékok mellett már egy konkrét táncanyaggal is megismerkednek a gyermekek, idén a palóc táncot választottuk. Ebből láthattunk egy szösszenet a pénteki bemutatón, melyet a lányok kezdtek karikázóval ezt követték a fiúk verbunkkal, mely után párosan mulattak. Oktatóik: Kun Lilla és Bonczók-Sáfrán Dominik.

Végül a Frissek, a táborban a legidősebb gyermekekből álló csoport, akik Bácska táncanyagával bővitették tudásukat. Oktatóik: Bódis Barbara, Józsa Tamás és Győri Dávid.

Néptánc órákon kívül a gyermekek számtalan dologgal megismerkedhettek délutánonként: facsipeszből repülő készítés, pólóból karkötő és nyaklánc készítés, egyedi póló festés, nemezelés. Minden egyes nap nagy mosollyal és kedvvel érkeztek a gyermekek, mely minket is sok energiával töltött fel. Örültünk neki, hogy ennyi gyerekkel tölthettük a hetünket, mely sok élményt és emléket adott. Újra gyereknek érezhettük magunkat, miközben velük játszottunk. A tábor minden ügyének kézbentartását pedig köszünjük Ress Katának.

Fontos kiemelnünk azokat a szilasos táncosokat is, akiknek egész heti odaadó munkája elengedhetelen volt a tábor sikeréhez: Bándoli Réka, Vermes Anna, Artner Zsuzsanna, Dudás Anna, Farkas Gabriella, Szűcs Dóra, Tímár Dorottya.

 

 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2021 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu