Hírek

Szilas Fesztivál kiírása

Nagy öröm számunkra, hogy immáron 8. alkalommal kerül megrendezésre a Szilas Fesztivál, idén április 28-án. A kiírás és a jelentkezési lap a továbbiakban olvasható.

 

Idén ismét nagy szeretettel várjuk a közép-magyarországi régió néptáncegyütteseit!

A fesztivál célja, hogy szorosabbra fűzze a kapcsolatot a régió táncegyüttesei között. 2009-ben hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg első fesztiválunkat, melynek célja, hogy bemutatkozási, megmérettetési és ismerkedési lehetőséget teremtsen a Budapesten és Pest megyében működő csoportok számára. Az idei év újítása, hogy nem csak felnőtt csoportokat várunk, hanem gyermek és ifjúsági csoportokat is!

A résztvevőknek két produkcióval kell színpadra lépniük, egy koreográfiával és egy szabadon választott táncanyag improvizatív eltáncolásával, melyek együttes időtartalma nem haladhatja meg a 15 percet.

A fesztivál helyszíne: Csokonai Művelődési Központ (1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.).

A fesztivál központi kísérőzenekara a Zagyva Banda. Az általuk kísérendő koreográfiák zenéit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre kérjük elküldeni, legkésőbb április 18-ig.

 A fesztivál nevezési díja: 5.000 Ft együttesenként, mely a helyszínen fizetendő. (Amennyiben egy együttes több csoporttal érkezik, összesen 5.000,- Ft részvételi díjat kell fizetni.)

 (Amennyiben a jelentkező táncegyüttes saját zenekart kíván igénybe venni, annak költségeit egyénileg viseli.)

A bemutató műsort a zsűri és az együttes vezetők közös szakmai megbeszélése követi, ahol mindenki véleményt alkothat a látottakról.

A rendezvény kiemelt célja a régióban működő csoportok szorosabb együttműködésének kialakítása, valamint szakmai fórum biztosítása számukra. A program fontos része, hogy ne csak a szakmai zsűri és a nagyszámú, lelkes közönség láthasson minden műsorszámot, hanem az együttes vezetők és a fellépő néptáncegyüttesek tagjai is képet kapjanak egymás szakmai munkájáról, ezért mindenkit arra kérünk, hogy tekintse meg egymás produkcióját.

A zsűri és az együttesek művészeti vezetői a színpadon látott műsort a következők alapján értékelik:

  • folklorisztikai hitelesség,
  • előadói színvonal, színpadi megjelenés,
  • improvizációs készség,
  • koreográfiai megformálás,
  • ének-zenei előadás

A fesztivál tervezett programja (az időpontok tájékoztató jellegűek):

  • 11 órától érkezés
  • 12:00 - színpadbejárás
  • 16:00 - bemutató műsor
  • 19:00 - vacsora a résztvevők számára
  • 20:00 - táncház

Jelentkezési határidő: 2018. április 16.

 A jelentkezési lapokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kérjük visszaküldeni! A felmerülő kérdéseket is a fenti e-mail címre várjuk!

Budapest, 2018. március 28.

Szőcs Gábor elnök, Józsa Tamás mb. művészeti vezető, Marosy Gerda mb. művészeti vezető       

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2021 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu