Hírek

VIII. Szilas Fesztivál

Nagy öröm számunkra, hogy immáron 8. alkalommal került megrendezésre a Szilas Fesztivál, idén április 28-án. Idén is szép eredményekkel büszkélkedhet a Szilas felnőtt tánckara és a Szilas Ifi csoportunk.

 

A Szilas Fesztivál rövid élménybeszámolóját az Ifi csoport két táncosának Szécsényi Júliának és Veress Katának köszönhetjük.

Idén 8. alkalommal került megrendezésre 2018 április 28-án a Szilas fesztivál, a Csokonai Művelődési Központban. Ez egy egész napos program volt. A résztvevő táncosokkal már délelőtt megkezdtük a felkészülést. Színpadbejárás után a többi csoport próbáját is láthattuk, ennek nagyon örültünk, mert ritkán adódik ilyen alkalom. A két Szilasos csoport mellett fellépett az Isaszegi Csata Néptáncegyüttes, a Liget Táncakadémia táncosai és a kistarcsai Pannónia Néptáncegyüttes. A próbák, és az utána jövő kis pihenés után kezdetét vette a 16 órai bemutatóműsor. Minden csoportnak a Zagyva banda muzsikált. A csoportok táncoltak egy szabadtáncot és egy koreográfiát. Mi veresi táncokat improvizáltunk és az új szilágysági koreográfiát adtuk elő. Ebben az új táncunkban több lehetőségünk volt elől táncolni, mint korábban. A műsor végeztével az oktatók és a zsűrik között megbeszélés folyt, amiben a Szilas ifi csoportról jó értékelés született. A nap zárásaként a résztvevőknek vacsorát kínáltak, utána pedig jöhetett az esti hangulatos táncház. A mi csoportunknak jó "bemelegítés” volt a közelgő pápai megmérettetés előtt.

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2021 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu