Hírek

Leköszönt Józsa Tamás művészeti vezetőnk

Leköszönt Józsa Tamás művészeti vezetőnk

Június 3-án újra megtöltöttük az UP Rendezvényteret, ahol elköszöntünk a 2022/2023-as tanévtől, illetve szeretettel megköszöntük Józsa Tamás múvészeti vezetőnk munkáját.

 

Tamás leköszönésével egy újabb korszak zárult le. Minden múvészeti vezetői időszaknak vannak pillérei, ami meghatározza az adott vezetőt és a hozzáfűződő együttesi tevékenységet. Tomi egy nehéz időszakban "kapta" és vette át a Szilast. Az élet váratlanul hozta ezt a pozìciót számára, valószínű, hogy nem volt dédelgetett álma egy ilyen státusz. Mégis nekivágott, akkor még Marosy Gerdával, akivel közösen vállalták ezt a feladatot.

Ami az elmúlt 5 évet meghatározta az az újrakezdés, ami folyton felmerült a munkája során. A körülmények, az együttesi feladatok, a Covid is folyton arra biztatták Tomit, hogy merjen változni és változtatni. Merjen újragondolni, újraépíteni, újraösszefogni, újrapozícionálni.

Ez rengeteg feladattal és embert próbáló helyzettel, napokkal járt együtt.

A művészember pedig megéli a mélységet és a magasságot, a kudarcot és sikert is egyaránt. Hiszen ezen érzések és tapasztalatok mentén képes átadni magából ezt és közölni azt a táncosainak, illetve a közönségnek. A közös nyelv pedig a néptánc.

Köszönjük Tamás a kitartásodat, a hitedet önmagadban és a Szilasban.❤️ Tudjuk, hogy mindig a néptánctanítás szeretete vezérelt Téged és ez volt, amit mindig magadnak éreztél. Ennek köszönhető, hogy a csoportjaidban táncoló gyerekek és mára már felnőttek örömmel érzik magukénak a táncot. Vannak, akik már 10+ éve a kezeid alatt váltak táncosokká vagy képzelik a jövőt hivatásos táncosként.

Köszönjük, hogy a Szilasban akár táncosként, akár kollégaként, de kísérhettünk Téged ezen az úton. Hisszük, hogy az elmúlt időszak sokat adott. Együtt tanultunk, Veled! ❤️

Sok sikert kívánunk a továbbiakban, továbbra is a Kis Szilas és a Felnőtt tánckar oktatójaként! ☺️

 

 

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.