Hírek

Már lehet jelentkezni a SzilaSzólóra!  (2)

Már lehet jelentkezni a SzilaSzólóra! (2)

Nagy örömmel osztjuk meg a hírt, hogy már szervezzük a X. Rákospalotai Gyermek és Ifjúsági Szólótánc Fesztivált, ami idén 2023. október 28-án lesz.

Már várjuk az ifjú tehetségek jelentkezését az október 28-án megrendezésre kerülő szólótáncversenyre, amit minden évben nagy lelkesedéssel fogadnak a táncosok. Ilyenkor nagy a zsibongás a helyszínen, a Pesújhelyi KÖzösségi Házban, de ezt mindnyájan nagyon szeretjük. 

A kiírás: 

 

Tisztelt Pedagógusok, kedves Barátaink!

Együttesünk, a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes 2013-ban hagyományteremtés céljából rendezte meg első szólótánc fesztiválját, mellyel bemutatkozási, megmérettetési és ismerkedési lehetőséget kívántunk teremteni elsősorban a Budapesten és a közép-magyarországi régióban működő csoportok számára, a megterhelő utazási és zenekari költségek nélkül.
Nagy örömünkre szolgál, hogy idén immáron tizedik alkalommal vendégül láthatjuk a régió, valamint az ország bármely részéről érkező táncos tehetségeket!

Helyszín: Pestújhelyi Közösségi Ház (1158 Budapest, Szűcs István u. 45.)
Időpont: 2023. október 28.

A rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében szeretnénk kifejezetten kérni a jelentkezési határidő szigorú betartását! A határidőn túl jelentkező versenyzők részvételét nem tudjuk garantálni!

A rendezvény központi kísérőzenekara a Zagyva Banda lesz.
A versenyzők szóló (egy fiú) és páros (egy fiú és egy lány, vagy két lány) kategóriában nevezhetnek.

Szeretettel várjuk a jelentkezőket a következő korcsoportok szerint:

Korcsoportok:
0. korcsoport: 2014. január 1 - 2016. december 31.
1. korcsoport: 2011. január 1 - 2013. december 31.
2. korcsoport: 2008. január 1 - 2010. december 31.
3. korcsoport: 2005. január 1 - 2007. december 31.
között születettek.

A 0. korcsoport jelentkezői egy szabadon választott táncanyag bemutatását vállalják, 2 percben (+/- 20 mp).
Az 1., 2., 3. korcsoport jelentkezői két versenyszámban mérettetnek meg, egy kötelező és egy szabadon választott táncanyaggal.

A versenyző párosok esetén a páros idősebbik tagjának születési dátuma határozza meg a korcsoportot, ezt kérjük, hogy vegyétek figyelembe a párok összeállításánál.

Az eddigi évek tapasztalatai alapján, illetve a rendezvény gördülékenyebb lebonyolítása érdekében a kötelező táncok halmazát minimálisan szűkítettük, rendszereztük.

Kötelező táncanyag: Az alábbiak közül egy választott közép-magyarországi táncanyag előadása 2 percben (+/- 20 mp), párosok kategóriában:

  • Galgamenti lassú és friss csárdás
  • Rákosmenti lassú és friss csárdás
  • Mezőföldi ugrós/eszközös és friss csárdás
  • Bukovinai páros silladri
  • Bukovinai csárdás és páros silladri

Szóló kategóriában:

  • Galgamenti verbunk
  • Rákosmenti verbunk
  • Mezőföldi kanász
  • Bukovinai silladri


Szabadon választott táncanyag: a versenyzők által szabadon választott anyagból improvizáció előadása 2 percben (+/- 20 mp).

Minden műsorszám esetén IMPROVIZATÍV bemutatásról van szó, ahogy azt más szólótánc fórumokon is megszokhattátok. Ennek be nem tartása a versenyzők kizárását indokolhatja.

A versenyen való páros indulás természetesen kísérő partnerrel is történhet, de ez esetben is a pár idősebb tagjának életkora szerinti korcsoportba sorolandóak a versenyzők. A kísérőpartner életkora sem haladhatja meg a kiírás szerinti korhatárt.
A bemutatott versenyszámokat kéttagú szakmai zsűri értékeli, és ennek alapján kerül sor a
díjazásra. Aranypántlikás és Aranypitykés táncos díjjal gazdagodhatnak az arra érdemesek, illetve számos különdíjjal is készülünk.

A jelentkezési határidő: 2023. október 1.

A szabadon választott táncok zenei anyagát a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre várjuk október 8-ig. A levélben kérjük egyértelműen feltüntetni az induló(k) nevét, választott táncanyagát, illetve korcsoportját is.

A nevezési díj versenyzőnként 4000 Ft, melyet átutalással kell teljesíteni 2023. október 1-ig az alábbiak szerint:

Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Egyesület
bankszámlaszám: CIB 10700691-43597903-51100005
közlemény: Szólótáncverseny nevezési díj
(az átutalásról számlát kizárólag annak a személynek / szervezetnek a nevére van lehetőség kiállítani, akinek a bankszámlájáról az utalás érkezett! Kérjük, a számlaigényt az utalás közlemény rovatában jelezni szíveskedjetek, és e-mailben küldjétek el a szükséges adatokat (név, cím, adószám)!

A jelentkezéshez az alábbi linken elérhető jelentkezési lap kitöltése szükséges (táncos pár esetén elegendő egyszer kitölteni!):

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegQfg8q4A4fFk5Cb1f0tVrQIp1AKGL0SP1A0lHuRF17nXdXg/viewform

A program részletes leírását és pontos időbeosztását a jelentkezés lezárása után küldjük.

Az esemény facebook linkje: https://www.facebook.com/events/1632678837219527/?ref=newsfeed

Egyéb információkkal keressetek minket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Jó felkészülést kívánunk!

 

Bonczók-Sáfránné Kun Lilla

Bonczók-Sáfrán Dominik

művészeti vezetők

 

 # csoórisándoralap

 

 

 

 

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.