Hírek

Új művészeti vezetők a Szilasban

Új művészeti vezetők a Szilasban

Június 3-án újra megtöltöttük az UP Rendezvényteret, ahol elköszöntünk a 2022/2023-as tanévtől, illetve köszöntöttük új művészeti vezetőinket is.

 

Szeretnénk mindazoknak is hírül adni, akik nem voltak ott az évadzáró előadásunkon, hogy a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes életében - Józsa Tamás művészeti vezetőnk leköszönése után - új korszak kezdődik.

Nagy örömmel köszöntjük az új művészeti vezetőinket, Kun Lillát és Bonczók-Sáfrán Dominikot, akiket a szilasos körökben nem kell bemutatni. Lilla első komolyabb néptáncos lépteit a Szilasban kezdte - kb. 15 éve - ugyanolyan mosolygósan, mint amilyen most is. Tehetsége hamarosan megmutatkozott és végül a Táncművészeti Egyetemen végzett alap- és mesterszakon is, ezzel hivatásául is a néptánctanítást választotta.

Dominik később érkezett hozzánk, de már akkor kitűnt precizitása és elhivatott táncosi ambíciója. Ezt jelzi, hogy ő is a Táncművészeti Egyetemen végzett. Ma már elmondhatjuk, hogy a Szilas megalapozta mindkettejük életét, ugyanis a közös motivációból, a közös próbákból, a közös oktatói feladatokból egy életközösség is született, amit hamarosan hivatalosan is megpecsételnek. ❤

Kedves Lilla és Dominik !

Szeretettel kívánunk a közös munkátokhoz sok sikert, lendületet és kitartást! Úgy gondoljuk, hogy a közös vezetői feladatok erősíteni fognak Benneteket, mert mindig ott lesz a másik, aki támasz lesz a kihívásokban is. Kívánjuk, hogy a Szilas művészeti vezetői státuszban is kísérjen Benneteket az a támogatás és szeretet, amit a csoportjaitokban már megtapasztaltatok. ❤

 

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.