Gyermek és Ifjúsági Szólótáncverseny

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén ismét vendégül láthatjuk a
közép-magyarországi régió, valamint az ország bármely részéről érkező
táncos tehetségeket!

2019. november 16. szombat

Helyszín: Budapest, XV. kerület Szűcs István u. 45. (Pestújhelyi Közösségi Ház)

Részletes kiírás

Jelentkezési lap

emet logo szineslogos nka

Az esemény a Csoóri Sándor Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. 

Image

A Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes lokális tevékenységén kívül, mindig is igyekezett nagy hangsúlyt fektetni elsősorban a közép-magyarországi, de az ország egészében, illetve néhány a határainkon kívül működő néptáncegyüttesekkel való kapcsolattartásra és szakmai együttműködésre. 

2013-ban a Gyermek és Ifjúsági Szólótáncverseny megrendezésével a fiatalabbaknak is lehetőséget szerettünk volna biztosítani a bemutatkozásra.

A versenyre immáron hat alkalommal, az ország minden tájáról érkeztek tehetséges néptáncos fiatalok – közel 100-an –, akik három korcsoportban mérhették össze tudásukat.

A magasan kvalifikált szakmai zsűri a legügyesebb táncos lányoknak Arany Pántlika, a fiúknak pedig Arany Pityke elismerést, valamint különdíjakat is kioszt.

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2020 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu