Oktatók

Image

Józsa Tamás

Művészeti vezető

Gyerekkorom óta táncolok, kamaszkorom óta tanítok. A Magyar Táncművészeti Főiskolán végeztem, Kétszeres "Aranysarkantyús táncos" vagyok és a Népművészet Ifjú Mestere. Óvodástól felnőtt korig minden korosztályban tanítok és koreografálok. Célom, hogy tanítványaim örömmel és felszabadultsággal merülhessenek el a néptánc élményében és válhassanak próbáról próbára egyre jobbá és teljesebbé.

Image

Marosy Gerda

Művészeti vezető

13 éves korom óta táncolok, mely néhány éve hivatásommá is vált. Táncosként és pedagógusként is tevékenykedem számos együttesnél kisgyerekektől kezdve a felnőtt korosztályig. Tanulmányaimat a Magyar Táncművészeti Egyetemen végeztem. 2019-ben az Országos Szólótáncfesztiválon Aranygyöngyös címet nyertem.

Image

Kun Lilla

Tánckari asszisztens

Kilenc évesen kezdtem néptáncolni, és azóta az életem is a tánc köré épült, jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetem mesterszakos hallgatója vagyok néptáncpedagógus szakirányon. A néptánchoz szorosan kapcsolódó magyar népviseletek gyűjtése és rekonstruálása is az életem fontos részét képezik. Az együttesben 2008 óta táncolok, és 2013-ban vettem át a Szilas Apró csoportot. Az itt végzett munkám mellett több iskolában és óvodában is oktatok szakkörökön és kötelező néptáncórákon egyaránt.

Image

Balázs István Gergő

Oktató

Erdélyben, Kolozsváron születtem, NYárszón nevelkedtem fel. 2014-ben kerültem fel Pestre. 11 éves korom óta táncolok. Jelenleg a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium ötöd éves, néptánc szakos diákja vagyok. A Rákospalotai Szilas néptáncegyüttes felnőtt csoportjában táncolok,valamint a Friss Szilas csoportot tanítom!

Image

Bándoli Réka

Oktató

Családom erdélyi származása miatt már születésem óta életem szerves részét képzi a népművészet és a néphagyomány. A Fóti Népművészeti Szakgimnáziumban érettségiztem majd felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Egyetem táncos és próbavezető szakára, amit jelenleg is végzek. Tanulmányaim mellett aktív táncosa vagyok a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes felnőtt csoportjának, ugyanitt a Frissek csoportjában már oktatóként is részese lehetek az együttes életének.

Image

Bonczók-Sáfrán Dominik

Oktató

Zalaegerszegen születtem, ovis korom óta táncolok. Rákospalotán élek és tanítok különböző óvodákban és iskolákban. Jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója vagyok, táncos és próbavezető szakon. Ezt megelőzően végeztem néptánc szakon a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnáziumban. Az együtteshez 2016 telén csatlakoztam, mint táncos. Azóta a ,,Szilas-aprók" oktatójaként is jelen vagyok, kiket párommal együtt vezetünk, ők a mi kis családunk.

Image

Ress Katalin

Oktató

Egész életemben Budapesten, Rákospalotán laktam és tanultam, most sincs ez másképp, jelenleg az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetemre járok. Tanítóként nagy lelkesedéssel nézek a jövőm felé, hogy gyerekekkel foglalkozhatok majd. Jelenleg is tanítok a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttesben, ahol a közel 40 főt számláló Szilas Palánták csoportját igazgatom. Magam is aktívan táncolok a felnőtt csoportban.

Image

Ress Tamás

Oktató

2007 óta vagyok a Szilas tagja, azóta foglalkozom amatőrként néptánccal. 2013 óta van szerencsém oktatni is az együttesben. A Szilas Palánták és a Kisszilas csoportokat terelgetem, ami nagyon hálás feladat, hiszen sok büszkeséget és örömet tud adni a több, mint 30 gyerkőc. Amikor nem a néptánccal foglalkozom (mára már ez az időm nagyobb része), akkor klasszikus zenét, klasszikus éneket tanulok a Zeneakadémián, ahol 2019-ben diplomázom. Ezen kívül több énekes formációban, főként a Szent Efrém Férfikarral is dolgozom és több amatőr kórus karnagya vagyok.

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2020 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu