Oktatók

Image

Józsa Tamás

Művészeti vezető

25 éve táncolok és 15 éve tanítással is foglalkozom. 2015-ben az Országos Felnőtt Szólótánc Fesztiválon Aranysarkantyús Táncos címet nyertem. Idén végeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola táncos és próbavezető szakán, néptánc szakirányon. Jelenleg óvodástól felnőtt korig minden korosztályban tanítok és koreografálok.

Image

Marosy Gerda

Művészeti vezető

Veszprémben születtem, jelenleg Budapesten élek, a Magyar Táncművészeti Főiskola végzős hallgatója vagyok, táncos és próbavezető szakon. 13 éves korom óta táncolok, mely mostanra hivatásommá is vált. Táncosként és pedagógusként is dolgozom számos együttesnél. Az óvodásoktól elkezdve egészen a felnőttekig vannak tanítványaim.

Image

Kun Lilla

Tánckari asszisztens

Kilenc évesen kezdtem néptáncolni, és azóta az életem is ezen hobbim köré épült, jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója vagyok. A tánc kapcsán kezdtek el érdekelni a magyar népi viseletek is, és emiatt kezdtem el varrni. Később a tánc oktatása mellett, a viseletek készítésével szeretném tölteni az időmet. Jelenleg néptánc oktatóként dolgozom egy iskolában és több óvodában, és saját tánccsoportom is van a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes keretein belül, ahol 2008 óta táncolok.

Image

Balázs István Gergő

Oktató

Erdélyben, Kolozsváron születtem, NYárszón nevelkedtem fel. 2014-ben kerültem fel Pestre. 11 éves korom óta táncolok. Jelenleg a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium ötöd éves, néptánc szakos diákja vagyok. A Rákospalotai Szilas néptáncegyüttes felnőtt csoportjában táncolok,valamint a Friss Szilas csoportot tanítom!

Image

Bándoli Réka

Oktató

Családom erdélyi származása miatt már születésem óta életem szerves részét képzi a népművészet és a néphagyomány. A Fóti Népművészeti Szakgimnáziumban érettségiztem majd felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Egyetem táncos és próbavezető szakára, amit jelenleg is végzek. Tanulmányaim mellett aktív táncosa vagyok a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes felnőtt csoportjának, ugyanitt a Frissek csoportjában már oktatóként is részese lehetek az együttes életének.

Image

Bonczók-Sáfrán Dominik

Oktató

Zalaegerszegen születtem, ovis korom óta táncolok. Rákospalotán élek és tanítok különböző óvodákban és iskolákban. Jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója vagyok, táncos és próbavezető szakon. Ezt megelőzően végeztem néptánc szakon a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnáziumban. Az együtteshez 2016 telén csatlakoztam, mint táncos. Azóta a ,,Szilas-aprók" oktatójaként is jelen vagyok, kiket párommal együtt vezetünk, ők a mi kis családunk.

Image

Ress Katalin

Oktató

Egész életemben Budapesten, Rákospalotán laktam és tanultam, most sincs ez másképp, jelenleg az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetemre járok. Tanítóként nagy lelkesedéssel nézek a jövőm felé, hogy gyerekekkel foglalkozhatok majd. Jelenleg is tanítok a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttesben, ahol a közel 40 főt számláló Szilas Palánták csoportját igazgatom. Magam is aktívan táncolok a felnőtt csoportban.

Image

Ress Tamás

Oktató

2007 óta vagyok a Szilas tagja, azóta foglalkozom amatőrként néptánccal. 2013 óta van szerencsém oktatni is az együttesben. A Szilas Palánták csoportot húgommal terelgetjük, ami egy nagyon hálás feladat, hiszen sok büszkeséget és örömet ad nekünk a több, mint 30 gyerkőc. Amikor nem a néptánccal foglalkozom (mára már ez az időm nagyobb része), akkor klasszikus zenét, klasszikus éneket tanulok, és több amatőr kórus karnagya vagyok.

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2019 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu