Hírek

Egy sikeres gyermektábor

Egy sikeres gyermektábor

Nagy örömmel és lelkesedéssel fogadtuk augusztus 8-tól, a Pestújhelyi Közösségi Házban tartandó táborunkba a legkisebbeket és a kicsivel már nagyobbakat is.

Összesen három csoporttal indult az 5 napos tábor, ahol részt vettek már aktív tagok és nagyon örültünk a sok-sok új érdeklődő gyereknek is. A gyermekek szakszerű tanítását táncpedagógusaink (Józsa Tamás, Marosy Gerda, Kun Lilla, Győri-Sipos Gergő, Ress Kata, Ress Tamás és Bódis Barbara) biztosították.

A tábor nem titkolt célja, hogy minél több új taggal bővüljön a Szilas család, akikből később akár hivatásszerű táncos is válhat. Ennek első lépcsőfoka, hogy a kisgyerekeknek népi játékokkal, mondókákkal, ritmusgyakorlatokkal ismertessük meg a néptánckultúránk alapjait. Vannak, akik csak később döbbennek rá, már nem annyira kicsiként, hogy szeretnének néptáncot tanulni. Ezzel sincs gond, mert itt a Szilasban lehetőség van nagyobb gyerekek tánctanítására is.  A táborban különös figyelem helyeződött a nagyobb gyerekek csoportjára, akik közt sokan most kezdtek csak néptánccal foglalkozni. Ők ez idő alatt megismerkedhettek a kalocsai táncok alapjaival.

A tánctanításon keresztül több népdalt is megtanulhattak a  gyerekek. Délutánonként kézműves foglalkozások színesítették a tábort. Az Ifi és Felnőtt Szilas tagjai is lelkesen segédkeztek a kisgyerekek körül.

Az utolsó nap délutánján örömmel mutatták meg a táborozók a szüleiknek, hogy az elmúlt 5 napban mit tanultak és sajátítottak el. 

 

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.