Hírek

Felnőtt-Ifi fúzió Ipolyvisken

Felnőtt-Ifi fúzió Ipolyvisken

Minden nyári edzőtábornak fontos szerepe van a következő évad megalapozásában. Idén újra Ipolyvisken "alapozott" a Felnőtt tánckar, kiegészülve az Ifikkel. Erről Lisztóczki Gergő és Hámm Adri számolnak be.

I p o l y v i s k  2 0 2 2

Ifi és felnőtt tánckarunk Ipolyviskre látogatott, hiszen itt került megrendezésre a két csoport közös táncos edzőtábora. Egy részünk, beleértve magamat is, már ismerősként tekinthetett a határmenti falura, még élénken emlékezve két évvel ezelőtti utazásunkra. 

Míg első este csak finoman tudattuk a faluval, hogy megjött a Szilas, hétfő reggeltől kegyetlenül és megállíthatatlanul zengett végig a vidéken az ördöngősfüzesi. Nem csak a zene, de mi is megállíthatatlanok voltunk, a próbateremből, ahonnan legfeljebb a parkban karikázózás és a focipályai erősítés tudott minket kirángatni, szinte csak enni és aludni jártunk haza az oviba. Az oviba, ahol a bátrabbak az udvaron sátraztak, mi pedig így bent a szibériai népsűrűséget élvezhettük. 

A tánc mellett a közösségépítés is fontos szerepet kapott ez alatt a pár nap alatt, hiszen együttesünk két csoportja lett összeeresztve a táborban. Építkeztünk, építkeztünk,  (Tímár) Dóri lankadatlan lelkesedéssel szervezte a csapatépítő játékokat, melyek során egyre jobban megismerhettük egymást, illetve a két új fiút, aki bár nem költözött a telepre, de csatlakozott hozzánk és színesebbé tette a tábort. Így az esti szorgalmas betonozások egy nagyszerű társaság alapjait fektették le.

Métáztunk, beszélgettünk, fociztunk a helyi erőkkel, akaratlanul is toborozva közönséget utolsó délutáni kis bemutatónkra, ami talán a táncosok mellett a közönségnek is egy kellemes fél órát jelentett. Okés. Nem ’talán’, hanem ’biztos’. Hiszen mi vagyunk a Szilas. Ja meg mintás zokniban és szoknyában és fekete, feszülős pólóban voltunk. Így könnyű. 

 

Hámm Adrinak is köszönjük a beszámolóját:

Jó volt nagyon az első nap, mert jó volt találkozni Gerdával és Ricsivel. Ők tanítottàk az ördöngősfüzesi magyart. Minden nap nagyon kemény bemelegítés volt. Az ételek szàllítva voltak, de ettől függetlenül is ehető volt.  :))
Esténként Dóri különböző játékokat játszatott velünk, nagyon érdekesek voltak.
Az utolsó játékra nem akartam bemenni, mert túl érzelmes volt, én meg nem tudom magam jól kifejezni. Ivettel és Tomival ördöngősfüzesi románt, és sárközit táncoltunk, amihez kell egy kis gyakorlás még. Sokat beszélgettünk pár baráttal.
A bemutató műsor is jól sikerült, szerintem. A földön alvás nem annyira volt szuper, de nagyon klassz volt összességében az egész edzőtábor.

#csoórisándoralap

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.