Hírek

Szegedi sikerek

Szegedi sikerek

Az együttes Szilas Ifi csoportja 2016. április 8-9-én részt vett – és nagy sikerrel szerepelt – a XXVI. Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon Szegeden.

Rövid beszámoló a csapat egyik táncosától:

Szegeden az első állomásunk a szállásunk volt, amely mindenkinek elnyerte a tetszését. Ezután átsétáltunk az Agórába, így útközben alkalmunk nyílt megcsodálni Szeged gyönyörű épületeit. Az Agórában megnéztük a verseny délutáni/esti fellépőit. Az előadásokat figyelve rájöttünk, hogy nagyon erős a mezőny és nem lesz könnyű megugrani az elvárt szintet.

Másnap korán felkeltünk és negyed 9-kor már színpadbejáráson voltunk. Miután itt végeztünk, felmentük az öltözőnkbe és elkezdődött a készülődés a fellépésre: hajfonás, öltözés, bemozgás. Mindehhez óriási szükségünk volt a segítőkész szülőkre és tanárainkra, mert nélkülük nem tudtunk volna mit kezdeni a sok ruhával, a hosszú hajakkal és az idegeskedésünkkel.

Színpadra lépésünkre a császárszállási koreográfiával 11 óra körül került sor. Ám az eredményre ebédig kellett várni, de megérte, mert miközben sorban álltunk az ételért, Tomi bácsi és Gerda néni örömmel mondták el nekünk, hogy arany minősítést kaptunk és felléphetünk a Szegedi Nemzeti Színházban.

A gálára bejutottak műsora csak 4-kor kezdődött, így volt egy kis időnk ráhangolódni. Amikor beléptünk a színházba nagyon megtisztelve éreztük magunkat, amiért ott táncolhatunk. Bár már elég fáradtak voltunk, amint kiléptünk a nagyközönség elé a színpadra új erőre kaptunk. Szerintem elégedetten hagyhattuk el a színpadot, a színházat és Szegedet, mert egy sikeres hétvégét tudhattunk magunk mögött.

 

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.