Hírek

Szilas a Területi Bemutató Színpadon

Szilas a Területi Bemutató Színpadon

Több, mint egy évvel a tervezetthez képest, de sikerült bemutatkoznunk a területi minősítőn!

 Nagy izgalommal vártuk 2021. november 27.-ét és örömmel konstatáltuk, hogy idén nem került lemondásra a Kisújszálláson megrendezésre kerülő területi minősítő, ahova már tavaly is készültünk.

Nagyon rég voltunk már ekkora létszámban színpadon és különösen azt vártuk, hogy ennyi idő kihagyás után mire is vagyunk képesek és vajon a zsűri hogyan is értékeli a munkánkat. 

Nagy elégedettséggel töltött el bennünket az eredmény, hiszen Nívódíjas Együttes oklevelet kaptunk, illetve a zsűri nagyon sok pozitív, támogató véleményt fogalmazott meg az új és nagyon fiatal összetételű csoportunkról. Az eseményre négy táncanyaggal is készültünk: nyárádmagyarósi, méhkeréki, mérai és rábaközi. A rábaközi koreográfiában velünk voltak az Ifik is, akik betekintést nyerhettek, hogy milyen is egy ilyen szakmai minősítő verseny. Nem utolsósorban pedig egy nagyszerű közösségi élmény volt ez a nap és az eredmény számunkra!

 

Köszönet Józsa Tamásnak, Marosy Gerdának, Hortobágyi Ivettnek, Bonczók-Sáfrán Dominiknak, Kun Lillának és Ress Tamásnak az oktatói munkát!

 

#csoórisándoralap

 

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.