Hírek

Tájékoztató a koronavírus okozta helyzetre vonatkozóan

Tájékoztató a koronavírus okozta helyzetre vonatkozóan

A Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Egyesület vezetőségi tájékoztatója a koronavírus okozta helyzetre vonatkozóan

 

Kedves Szülők!

A gyermekek néptáncpróbáival kapcsolatban fordulunk hozzátok.

Tekintettel arra, hogy

  • ·az óvodás, általános- és középiskolás korú gyermekek nem tartoznak a kockázatos korcsoportba,

és

  • ·zárt helyiségben egyszerre tartózkodó személyek száma várhatóan nem közelíti meg a 100-at

a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztály által a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan kiadott ajánlásoknak megfelelően további értesítésig a csoportok próbáit a következő kiegészítő rendszabályokkal tartjuk meg:

  1. A gyermekek felső légúti tünetekkel, lázasan, köhögősen ne jöjjenek próbára!
  2. A gyermekeket lehetőleg ne a nagyszülők kísérjék próbára.
  3. A szülőket kérjük, hogy –az időjárás függvényében- az udvaron várakozzanak.
  4. Érkezéskor minden gyermek a Néptáncegyüttes által biztosított vagy a magával hozott szappannal, majd papírtörlő használatával a helyes kézmosási gyakorlatnak megfelelően, szülő ellenőrzése mellett alaposan kezet mos. A használt papírtörlőket a kihelyezett szemétgyűjtőkbe kell helyezni.
    A helyes kézmosási gyakorlatról a https://www.facebook.com/102141028062794/videos/2848001001994029/oldalon tájékozódhatnak.
  5. Kérjük, hogy a gyermekekkel küldjenek elegendő mennyiségű papír zsebkendőt és tanítsák meg nekik az úgynevezett „köhögési etikettet”: papír zsebkendő használata köhögéskor, tüsszentéskor, a használt zsebkendőt azonnal ki kell dobni a szemétgyűjtőbe, majd a fentiek szerint kezet kell mosni.
    Szemétgyűjtőt minden próbateremben a Néptáncegyüttes biztosít, szappanos kézmosási lehetőség felnőttek ellenőrzésével a vizes helyiségekben lesznek.
  6. A gyermekek kerüljék a szokásos érintkezési formák közül a puszit és a korábbi kézmosás nélküli kézfogást.
  7. A próbák előtt és között a próbahelyiségeket a Néptáncegyüttes oktatói átszellőztetik.
  8. A kézzel gyakran érintett felületeket (pl.ajtókilincsek, korlátok, villanykapcsolók, vizes helyiségek különösképpen csaptelepek) a próbák előtt és között alkohol bázisú vagy más virucid fertőtlenítővel a Néptáncegyüttes oktatói fertőtlenítik.

Mindent megteszünk, hogy a mostani nehéz időszakot mindannyian a lehető legnagyobb gondossággal és biztonsággal csináljuk végig, ebben kérjük az Önök szíves segítségét!

Köszönettel és tisztelettel,

A Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes elnöksége

 

 

 

 

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.